Studenti posjetili trafostanicu Podgorica 4

Tridesetak studenata treće godine Elektrotehničkog fakulteta, studijskog programa: Energetika i automatika, obišlo je trafostanicu 110/10 kV Podgorica 4. Oni su se u praksi upoznali sa materijom obuhvaćenom u predmetu: Visokonaponska razvodna postrojenja.
Studenti su imali priliku da se bolje upoznaju sa elementima postrojenja trafostanice i čuju od kolega iz Službe za upravljanje kao i njihovog profesora Vladana Radulovića, koje su karakteristike trafostanice 110/10 kV Podgorica 4 i na licu mjesta vide sve što u teoriji uče o velikim postrojenjma.

Profesor Vladan Radulović je naglasio da su posjete studenata Elektrotehničkog fakulteta CEDIS-ovim objektima redovna godišnja praksa i korisna podrška nastavi na smjeru energetika i automatika ali i obrazovnom sistemu Crne Gore u cjelini.

“Elektrotehnički fakultet u Podgorici, u saradnji sa CEDIS-om, već nekoliko godina unazad, organizuje ove studijske posjete elektroenergetskim objektima i postrojenjima.
Cilj posjeta je pružanje mogućnosti studentima da na licu mjesta vide načine izvedbe, elemente postrojenja, njihovu dispoziciju i uslove eksploatacije, i na taj način upotpune znanja stečena teorijskom nastavom. Iskustvo je pokazalo da ovakav vid praktične nastave značajno pomaže savladavanju gradiva i dubljem razumijevanju funkcionisanja postrojenja i cijelog sistema.


Ovom prilikom želim da se zahvalim zaposlenim u CEDIS-u na spremnosti da izađu u susret studentima, i posebno na izuzetno prijatnom dočeku i kvalitetnim izlaganjima stručnih lica u TS „Podgorica 4 “, zaključio je Radulović.

Zaposleni u Sektoru za upravljanje mrežom, kao domaćini posjete, potrudi su se da boravak studenata trafostanici 110/10 kV Podgorica bude ugodan i što je još važnije bezbjedan.

 

© 2017 CEDIS All Rights Reserved. Created with love by bildstudio